18 Şubat 2006 Cumartesi

İçiçiçe

Yine müzik arşivimde bilgileri ve dosya adlarını düzenlemek üzere bir gezintiye çıktım bugün - 4-5 albümle yetindim sadece. Yine yine farkettim: Yeni zamanların müziği artık iç içe girdi - her şarkının içinden bilindik bir şeyler çıkıyor. Yine de alışamıyorum. Mahavishnu Orchestra'ya da el attım bugün - Inner Worlds albümünden Planetary Citizen şarkısına geldiğimde ise irkildim. Arada söylemeden geçemeyeceğim, şarkı iyi, gerçekten iyi - bir kutlama havası var, insan kaptırıyor kendini. Ama irkildim işte - öyle bir irkilme, öyle bir huzursuzluk ki sanki siyah elbisemle gri sokaklarda yalnızlığımı sorgulama yürüyüşüne çıkmışım...
"Heeay hey hey heyy..."
Unfinished Sympathy'nin o etkileyici havasının arasında zıt yönde giden tren gibi geçiveren karakteristik "hey"ler aslında Planetary Citizen'dan alınma (hatta tam olarak söylüyorum - 50-53. saniyeler arası) birer "sample" imiş. Hoşuma gitti gitmesine aslında ama şaşkınım hala. Gerçi Madonnacığım ABBA üzerine şarkı yaptığına, Crazy Frog da "Pink Panther"ı yorumladığına göre artık her şey mümkün.

Are you ready to be a planetary citizen? (Hmf.)

2 Yorum:

22 Şubat, 2006 04:29

"Zıt yönde giden tren gibi geçiverme"ye bayıldım, aynı tanımı bu şarkı için değil de, Strawberry Fields Forever'ın çıkış müziği için yapardım ben.

Bir de kocaman bir resim yapmak istiyorum be İpek'im, kutucuklar içine şarkıları yazacaksın ve oklarla birbirine bağlayacaksın, hangisi hangisine gönderme yapıyor, hangisiyle ne yönden alakalı, falan filan. Böyle bir "şarkı referansları" veritabanı oluşturma hayalim var uzun zamandır, tam senin üstüne yıkılacak bir projeymiş, hadi yap.

diyor Blogger Mine...  
22 Şubat, 2006 16:57

Yapalım yavrum. Ben bayılırım böyle bir şeye, atlarım hevesle. Yalnız hani insan öğrendikçe aslında ne kadar az bildiğinin farkına varıyor ya... Harika bir "bitmeyen proje" olur bundan. Başlayayım.

diyor Blogger İpek...  

<< Anasayfa